2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı Sözleşmeye Davet Duyurusu

DOĞAKA 2013 Yılı "Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı’na ilişkin değerlendirme sonuçları 15 Ocak 2014 tarihi itibariyle Ajansımız internet sitesinde kamuoyuna duyurulmuştur.
Söz konusu program kapsamında destek almaya hak kazanan başvuru sahiplerine Sözleşme ve Proje Uygulama sürecine ilişkin olarak gerekli yazılı bildirimler; Ajansımız İzleme ve Değerlendirme Birimi tarafından gönderilecektir.

Söz konusu hibenin tahsis edilebilmesi için T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile tarafınız arasında bir sözleşme düzenlenecektir.

Yazılı bildirimi tebellüğ ettiğiniz andan itibaren; Ödemelerin yapılacağı Vakıfbank’ta proje için onaylatılmış Mali Kimlik Formu ve Ek'te listelenen evrakları da tamamlayarak, en geç 10 (on) gün içinde (son gün resmi tatil günü olması durumunda takip eden günün mesai saati bitimine kadar) sözleşmeyi imzalamak üzere faaliyetlerinizi gerçekleştirdiğiniz ilde bulunan ilgili birimlerimiz Hatay'da İzleme Değerlendirme Birimi, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta Yatırım Destek Ofislerine müracaat etmeniz gerekmektedir.

Söz konusu destekten yararlanma hakkınız; yukarıda bahsi geçen sözleşmenin taraflarca imzalanmasından sonra doğacaktır. Bu sebeple, yukarıda belirtilen süre içinde talep edilen bilgi ve belgelerle birlikte Sözleşmeyi imzalamak üzere Ajansımıza müracaat etmediğiniz takdirde, destek alma hakkınızdan feragat ettiğiniz varsayılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

Sözleşme İçin Gerekli Olan Belgeler;
  1. Başvuru sahibinin yetkili veya varsa ortaklarının karar organları tarafından alınmış sunulan projenin uygulanmasına ve eş-finansmanın taahhüt edilmesine ilişkin karar ve imzalı onaylı taahhütname
  2. Mali Kimlik Formu (Projeye özel açılmış hesap için Halkbank'a onaylatılmış haliyle (DOĞAKA EK F-6)
  3. Mali Kontrol Taahhütnamesi (DOĞAKA EK F-12)
  4. 15 Ocak 2014 tarihinden sonra alınmış SGK ve Vergi borcu bulunmadığına dair belgeler,
  5. Proje faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için ilgili Mevzuat gereğince Resmi Makamlardan alınması gerekli olan her türlü mülkiyet, kira sözleşmesi, izin, ruhsat, yetki ve lisans gibi belgelerin Sözleşme tarihine kadar hazırlanması gerekmektedir.
  6. Başvuru aşamasında sunulmuş olan yukarıdakilerden farklı olan belgelerin orijinalleri veya noter tasdikli suretleri Ajansa ibraz edilebileceği gibi bu belgeler aslı Ajans'a ibraz edilmek şartıyla "Aslı Görülmüştür" şerhi düşülerek Ajans tarafından da tasdik edilip kabul edilebilecektir.
  7. Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları, Kooperatif, Birlik ya da Sivil Toplum Kuruluşlarının (Vakıf, Dernek vb.) azami hibe tutarının %10'u tutarındaki teminat miktarını, T.C. Vakıflar Bankasında bulunan TR790001 5001 5800 7298 4142 23 nolu Ajansımız hesabına yatırıldığına dair banka dekontu ya da banka onaylı teminat mektubu (en az Proje bitiş tarihinin 6 ay sonrasına kadar geçerli olan), (DOĞAKA EK F-13,Teminat Mektubu Örneği)
  8. Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları, Kooperatif, Birlik ya da Sivil Toplum Kuruluşlarının (Vakıf, Dernek vb.); Sözleşmenin bir nüshası için, sözleşmeden doğan Damga Vergisinin (Toplam Bütçe Tutarı X 9,48 / 1000 ) ödendiğine dair Vergi Dairesi Makbuzu veya Damga Vergisinden muaf olunduğuna dair yazı,
  9. Projelerle ilgili sözleşme imzalanmasına müteakip bildirilecek tarihlerde Ajansımızca satın alma eğitimleri verilecektir. Satın alma eğitimine Projelerin koordinatör ve satın almasıyla ilgilenecek personelinin katılması son derece önemli olup; eğitimden önce herhangi bir satın alma işleminin yapılmaması gerekmektedir.
  10. https://uygulama.kays.kalkinma.gov.tr/ adresinde bulunan revize edilmiş bütçenin çıktısı alınarak, her sayfasına kaşe-imza atılmış bir şekilde getirilmesi gerekmektedir
  11. Kamu kurum ve kuruluşları ve Mahalli İdareler (Belediyeler ve İl Özel İdareleri) dışındaki başvuru sahibi ve ortaklarının yapılandırılmış borçlar hariç olmak üzere, Sosyal Güvenlik Kurumuna ve Vergi Dairelerine vadesi geçmiş borcu olmadığını gösteren 15 Ocak 2014 tarihinden sonra alınmış, kurumun borcu bulunmadığına dair belgeler
Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76