2014 Yılı Mali Destek Programları Hakkında Önemli Duyuru!

Son başvuru tarihi 07 Mart 2014 olan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2014 yılı Proje Teklif Çağrısı “Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı” ve “Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programları” başvuruları devam etmektedir.
Mali Destek Programlarının 17 Aralık 2013 tarihinde ilan edilmesinden itibaren kamuoyunun bilgisine açık olarak 26-29 Aralık tarihleri arasında 3 il merkezinde Açılış Toplantıları,  3 il merkezi ve 26 ilçe merkezinde 06-10 Ocak 2014 tarihleri arasında Tanıtım ve Bilgilendirme, 27-31 Ocak 2014 tarihleri arasında Proje Hazırlama Eğitimleri düzenlenmiştir. 

Tüm bunlara ek olarak Ajans internet sitesinde yayınlanan talep formu ile ek bilgilendirme talepleri alınmış, uygun yer ve zamanda Mali Destek Programı Bilgilendirmeleri gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu toplantılar haricinde Ajansa telefon veya faksla iletilen, Ajans merkezi ve Yatırım Destek Ofislerinde bire bir yapılan görüşmelerde iletilen sorular düzenli olarak kayıt altına alınarak cevaplandırılmış, Mali Destek Programlarına ilişkin bu süreçte alınan sorular derlenerek Ajansın internet sitesi olan www.dogaka.gov.tr adresinde Sıkça Sorulan Sorular olarak ayrıca yayınlanmıştır.

Ajans destek mekanizmalarının mevzuat dayanaklarından biri olan Kalkınma Ajansları Destek Yönetim Kılavuzu “Proje teklif çağrısı yönetiminde önemli bir unsur olan eşit muamele ilkesi gereği, teklif çağrısı ile ilgili sorular, bütün potansiyel başvuru sahiplerinin aynı anda ve eşit düzeyde bilgiye ulaşması bakımından, Ajans internet sayfası sitesi üzerinden yanıtlanmalıdır. Teklif Çağrısı ile ilgili sorunların sorulması için son tarih, proje teslim tarihinden yirmi gün öncesi olup, bu sürenin dışına çıkan sorular yine eşitlik ilkesi gereği yanıtlanmayacaktır” demektedir.

Yukarıda belirtilen mevzuat hükmü gereği ve proje başvurularına ilişkin Ajansımız değerlendirme süreçlerinin sağlıklı yürütülmesi için gerekli hazırlıklar göz önüne alınarak 2014 yılı mali destek programlarına ilişkin soruların en son 14 Şubat 2014 tarihine kadar iletilmesi durumunda yanıtlanacağının potansiyel başvuru sahipleri tarafından bilinmesinde fayda olduğu değerlendirilmektedir.

Sorularınızı 14 Şubat tarihine kadar e-mail ve telefon ile iletebileceğiniz gibi proje hazırlıklarınıza ilişkin evraklarınızın Ajansımız uzmanlarınca son kontrollerinin yapılabilmesini teminen Hatay’da Ajans Genel Sekreterliği, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde Ajansın Yatırım Destek Ofisi adreslerinde 12-13-14 Şubat 2014 tarihlerinde Teknik Yardım Masaları kurulacaktır.

14 Şubat 2014 tarihine kadar iletilen sorular gruplandırılarak hali hazırda Ajans internet sayfasında Mali Destek Programlarına ilişkin yayınlanan Sıkça Sorulan Sorular(SSS) listesine ilave edilerek yanıtlanacaktır. 

Ajansımız tarafından 17 Şubat-07 Mart 2014 tarihleri arasında sadece proje başvuruları kabul edilecek olup, proje teslimlerinizde tarafınıza teslim belgesi verilecektir. Başvuru sisteminin, son başvuru tarihi ve saati olan 07 Mart 2014 tarihi saat 17.00’de kapanacağı göz önünde bulundurularak proje teslimlerinin belirtilen tarih ve saat öncesinde yapılması bilgisini kamuoyu ile şimdiden paylaşır, proje başvurularınızın şimdiden bölgemize hayırlı olmasını dileriz.                                                                                     
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.
DOĞAKA Genel Sekreterliği
Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76