Ab Hibe Programları, Proje Döngüsü Yönetimi Ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı

2010 yılı Teknik Destek Programı Mayıs-Haziran Dönemi kapsamında Hatay Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “AB Hibe Programları, Proje Döngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı” başlıklı projenin kapanış toplantısı, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Şerafettin Canda, DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, Hatay Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
Törende Hatay Valisi Sayın M. Celalettin LEKESİZ, sunulan teknik desteğin ve bu kapsamda verilen eğitimlerin bölgenin kurumsal kapasitesini artırmak için çok önemli olduğunu, bu eğitim sonucunda bölgedeki kurumların proje geliştirme kabiliyetlerinin ve önümüzdeki dönemlerde ulusal ve uluslararası hibe programlarına sunacakları proje sayısının artacağını ifade etti.


DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan SERDENGEÇTİ, Teknik Destek Programı kapsamında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde toplam 87 tane projenin desteklendiğini, bölgeye ülkenin değişik bölgelerinden alanında büyük deneyimlere sahip uzmanların getirildiğini,  Teknik Destek Programının ilk defa uygulayan Ajans olarak DOĞAKA’nın diğer bölgesel kalkınma ajanslarına cesaret verdiğini belirtti.
Hatay Tarım İl Müdürü Bestami KORKMAZ ise, DOĞAKA Teknik Destek Programından istifade etmelerinin kendileri için bir fırsat olduğunu, bu kapsamda proje hazırlama konusunda verilen eğitimlerin son derece faydalı geçtiğini belirtti.


Son olarak söz alan Proje Uzmanı Prof. Dr. Yaşar AKÇA, katılımın son derece canlı ve dinamik olduğunu, bunun da verilen eğitimlerden alınan faydayı üst düzeyde tuttuğunu, eğitimlerin sonuçlarının ileriki dönemlerde eğitime katılanlar tarafından ulusal ve uluslararası hibe programlarına hazırlanacak projelerde görüleceğine inandığını ifade etti.
Konuşmaların ardından, katılımcılara belgeleri takdim edildi
Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76