Ajansımızda Gerçekleştirilen Kurum ıçi Eğitim Ve Bilgilendirme Seminerleri

Ajansımız kurumsallaşma faaliyetleri kapsamında Ajans uzmanlarının gelişimine yönelik eğitim ve bilgilendirme seminerleri gerçekleştirildi.
12 Temmuz Pazartesi günü, Ajans uzmanlarımızdan Abdullah Kılıçoğlu tarafından Yatırım Destek Ofisleri’nin yapısı, mevzuatta belirtilen rolleri ve yürütecekleri faaliyetler konularında uzmanlarımıza sunum gerçekleştirildi.

Öğleden sonra ise 02-04 Mayıs 2010 tarihleri arasında Kalkınma Kurulu Toplantısı’nda gerçekleştirilen Kalkınma Avantajları ve Sorunları ile Sorunlara Yönelik Çözüm Önerileri Moderasyonu ve 19 Haziran 2010 tarihinde Kahramanmaraş’ta yapılan Vizyon ve Misyon Belirleme Moderasyonu sonuçları çerçevesinde Ajans uzmanları ile Ajans Misyonu ve İlkeleri Belirleme Moderasyonu yapıldı. Moderatör Yakup ERDOĞAN yönetiminde yapılan çalışma sonucunda Ajansımız misyonu ve ilkeleri taslak olarak belirlendi. Belirlenen bu metinler Ajansımız Yönetim kurulu ve Kalkınma Kurulu üyeleri başta olmak üzere tüm paydaşlara gönderilerek görüşleri alınmaktadır.


ajans_ziyaretleri313 Temmuz Salı günü Ajansımız İç Denetçisi Ahmet Tok tarafından İç Denetim ve Kontrol Sistemleri başlıklı sunum yapılarak ileriki dönemlerde oluşturulacak olan İç Denetim Sistemi ve bu kapsamda Ajans uzmanlarının denetim sistemi içindeki rollerine değinildi.


14 Temmuz Çarşamba günü Ajansımız tarafından devam edilen Bölge Planı hazırlıkları çalışmaları çerçevesinde, Sektörel Destekler ve Programlama Birimi tarafından, yapılan çalışmalar ve plan hazırlık çalışmalarında izlenilen yöntemler konusunda Ajans uzmanlarına sunum yapıldı. Sektörel Destekler ve Programlama Birim Başkan Vekili Oğuz Alibekiroğlu tarafından yapılan sunumda, Bölge Planı hazırlık çalışmaları çerçevesinde bölge aktörlerinin katılımcılığını sağlamak amacıyla çeşitli tarihlerde moderasyonlar yapıldığı belirtilerek bu moderasyonlarda elde edilen çıktılar üzerine plan çalışmalarının devam ettiği dolayısıyla Bölge Planının yerel aktörlerin görüşleri doğrultusunda hazırlandığı ifade edildi. Sunumda, Ajans uzmanlarının Bölge Planı ile ilgili sorularının yanıtlanmasının ardından Bölge illerinin önemli temel göstergeleri hakkında bilgi verildi.
Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76