Doğaka Birinci Yıl Faaliyetleri Basına Tanıtıldı

T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA) birinci yıl faaliyetleri Savon Otel’de yapılan tanıtım toplantısı ile Hatay’da bulunan basın mensuplarına tanıtıldı.
Toplantıya Hatay Valisi Sayın M. Celalettin LEKESİZ’in yanı sıra Hatay’da faaliyet gösteren medya kuruluşlarının  mensupları ile ulusal medyanın Hatay’daki temsilcileri katıldı. 

DSC_0012Toplantıda konuşan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erdoğan SERDENGEÇTİ; Ajansın 25 Temmuz 2009 tarihinde kurulduğunu, Genel Sekreter atamasının Aralık ayı içerisinde yapıldığını ve personel alımının da 2010 yılı Nisan ayı içerisinde tamamlandığını belirtti. Görevlerine başlar başlamaz hummalı bir çalışma içerisine giren DOĞAKA personelinin 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde hem Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği programlarını başlattığını hem de Bölge Planı çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdiğini ifade etti.


Genel Sekreter Erdoğan SERDENGEÇTİ, Ajansın faaliyetlerine başladığı ilk günden bu güne kadar geçen sürede hem bölgeyi tanıdıklarını hem de bölgedeki paydaşlarla iyi ilişkiler kurarak ve onların da görüşlerini alarak bölgenin kalkınması için çalıştıklarını belirtti. Bu çalışmalar kapsamında  02-04 Mayıs 2010 tarihinde Hatay’da gerçekleştirilen DOĞAKA Kalkınma Kurulu Toplantısı TR63 (Hatay,Kahramanmaraş,Osmaniye) bölgesindeki aktörleri bir araya getiren önemli bir mecra olarak dikkat çekti. Burada alınan kararlar ve yürütülen çalışmalar sonucunda bölge ile ilgili tespitler yapılarak izlenmesi gereken yol ve yöntemler belirlendi.


Ajansın faaliyetlerinin tanıtıldığı sunum ile devam edilen toplantıda ajansın bölgeye yönelik öne çıkan faaliyetleri tanıtıldı.
Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76