DOĞAKA “Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” Projesi Kapsamında Pırlanta Derecelendirme Eğitimi Sertifika Töreni Düzenlendi

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finanse ettiği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Kahramanmaraş Altın ve Mücevher Merkezi” Projesi kapsamında “Pırlanta Derecelendirme Eğitimi” Sertifika Töreni düzenlendi.   

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa yürüttüğü 3,5 milyon Euro bütçeli proje kapsamında, Altın Şehir Küçük Sanayi Sitesi içerisinde kurulan Gemoloji Laboratuvarı’nda görev alacak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim elemanlarına, dünyanın önde gelen pırlanta sertifikalandırma firmalarından HRD Antwerp tarafından verilen eğitim sonucunda başarılı olan tüm katılımcılara sertifikaları törenle takdim edildi.

Altın Şehir Küçük Sanayi Sitesi’nde düzenlenen sertifika törenine, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu ve Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz ile DOĞAKA Kahramanmaraş Yatırım Destek Ofisi (KYDO) Koordinatörü Yusuf Köleli ve KYDO Uzmanı ve Proje Koordinatörü İbrahim Başar Saydam tarafından katılım sağlanmıştır.

Haziran 2020’de başlayan ve 2022 yılı sonunda tamamlanması beklenen proje kapsamında,  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu Kampüsü’nde yer alan, daha önce Ajansımızın güdümlü proje desteği ile kurulmuş olan “Tasarım ve 3 Boyutlu Modelleme Merkezi”nin tasarım ve üretim kapasitesi geliştirilmiş ve Altın Şehir içerisinde uluslararası akredite olacak Değerli ve Yarı Değerli Taş Analiz Laboratuvarı ve Darphane onaylı olacak ayarevi kurulmuştur. Projenin halen devam eden ve süresi sonuna kadar tamamlanması beklenen faaliyetleri arasında, eğiticilerin eğitimi, KOBİ’lerin eğitimi, uluslararası fuar katılımı, yurt dışı çalışma ziyareti, işletmeden işletmeye iş görüşmeleri ve mentörlük desteği yer almaktadır.

Altın Şehir Küçük Sanayi Sitesinin kurulması ve devam eden AB projesi sayesinde, Kahramanmaraş’ın kuyumculuktaki ihracat potansiyelinin açığa çıkacağının ve önümüzdeki yıllarda Dünya’da da söz sahibi olacağının değerlendirildiği tören, katılımcılıların sertifikalarını almaları ile son buldu.

Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76