DOĞAKA Koordinasyonunda Bölgesel Katılım Sağlanan “Craft İstanbul 2021 El Sanatları Fuarı” Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

El sanatlarının değerli üreticileri, ustaları, sanatkârları, tasarımcıları ve sektörün paydaşlarını buluşturan, Türkiye’nin el sanatlarındaki özgün buluşma noktası “Craft İstanbul 2021 El Sanatları Fuarı” kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Bölgemizdeki özgün el sanatlarının uluslararası platformda tanıtılarak ekonomiye kazandırılması amacıyla, Ajansımız koordinasyonunda 06-10 Ekim 2021 tarihlerinde İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Craft İstanbul 2021 El Sanatları Fuarı”na, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizi temsilen 70 metrekarelik fuar alanında, 11 usta zanaatkâr ile katılım sağlanarak bölgesel zenginliğimiz dünya kamuoyuna tanıtılmaktadır.

Söz konusu fuar organizasyonunun planlama ve koordinasyon çalışmalarını yürütmek ve uluslararası ticari işbirliği çalışmalarında katkı sağlamak amacıyla, DOĞAKA Kurumsal Koordinasyon Birimi Başkanı Figen Gökşen TOK ve Kurumsal Koordinasyon Birimi İdari İşler Sorumlusu İlkay Bağcı tarafından fuar katılım desteği verilmiştir.

İllerimizde nesilden nesile aktarılan el sanatları arasında yer alan, ney üretimi sanatından, mozaik işlemeye, varak sanatından, ahşap oymacılığına, bakır işlemeciliğinden, kelle süsleme sanatına, sepet örücülüğünden, ipek dokumacılığına, yemeniciliğe kadar pek çok farklı alanda usta ellerin emek yoğun çalışmaları ile fuar alanında büyük beğeni topladı. Katılımcıların arasında aynı zamanda, ahşabın sanatla buluştuğu tasarımların tanıtımı için, Antakya Mobilyası Ortak Üretim Merkezi ürünleri de büyük beğeni toplanmıştır.

Bunun yanı sıra, Ajansımız standına fuarın kardeş ülkesi Endonezya temsilcileri işbirliği ziyaretinde bulunurken, katılımcılarımız ile ürünlerin hazırlığı ve ihracatına yönelik ticari görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

İstanbul Yeni Kapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde, 06-10 Ekim 2021 tarihlerinde 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek fuarda, bölgemiz hemşerilerini, el sanatlarına ilgi duyan tüm ziyaretçileri Ajansımız standına davet etmekten onur duyarız.

Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76