DOĞAKA’nın “Osmaniye Küçük Dokunuşlar Büyük Mutluluklar Projesi” TRT Haber Kalkınma Ajandası Programı’nda Tanıtıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çekimleri yürütülen TRT HABER Kalkınma Ajandası Programında “Osmaniye Küçük Dokunuşlar Büyük Mutluluklar Projesi” tanıtıldı.

Söz konusu projeyle; sosyo-ekonomik ve kültürel açıdan dezavantajlı konumda yer alan kadınlarımızın ve gençlerimizin mesleki kapasitelerine katkıda bulunarak onların istihdamını sağlamalarının yanında çocuklarımızın zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunmak hedeflenirken, proje kapsamında; kadınların mesleki becerilerini artırarak onların istihdamına katkıda bulunuldu. Bunun yanı sıra, suça itilmiş veya meyilli gençlerin topluma karşı sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesine katkı sağlanırken, sosyal yardım alan yoksul kesimin kendi geçimini temin edebilecek duruma getirilmesine katkı sağlandı.

Akıl oyunlarından kenar mahalle ve köylerde eğitim gören çocukların da yararlanmasına katkı sağlanmasının hedeflendiği bu projeyle, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olan binada “Teknoloji Tasarım”, “Küçük Onarım”, “Robotik Kodlama”, “Resim” ve “Müzik” “Seramik” atölyeleri oluşturuldu.

Ajansımız desteğiyle yürütülen “Osmaniye Küçük Dokunuşlar, Büyük Mutluluklar” Projesi ile ilde bulunan farklı okullarda akıl oyunları, yaşam becerileri, robotik kodlama, ev tekstili hazırlama, makinada Türk işlemeleri, kreş sınıfı, konserve ve salça yapım atölyeleri oluşturularak bu atölyelerde öğrencilerin faaliyet yapmaları sağlanırken, projemizin tanıtım filmimize aşağıdaki linkten erişim sağlayabilirsiniz.

https://youtu.be/qKb_zycuA-0

Proje ve tanıtım sürecinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, ilgili projenin bölgemize katkı sağlamasını temenni ederiz.

Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76