Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ikinci destek programı kapsamında başvuruları kabul etmeye başladı. Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programını tanıtmak ve yapılacak başvuruları teşvik etmek amacıyla 7-9 Temmuz 2010 tarihlerinde Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye il merkezlerinde Bilgilendirme Toplantıları yapıldı
Doğrudan Faaliyet Mali Destek (DFD) Programının niteliğiyle uygun olarak, Bilgilendirme Toplantıları üç ilde bulunan üniversitelerde gerçekleştirildi. Kamu kurumları, yerel yönetimler sivil toplum örgütleri ve üniversitelerden yaklaşık 400 katılımcı, DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti ve ajans uzmanlarından Mehmet Çakmak tarafından yapılan sunumlarla, DFD programı ve başvuru süreci hakkında temel bilgileri edinme fırsatı buldular. 


mara_DFD2Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programının 2010 yılı içinde toplam 740.835TL'ye kadar destek sağlayabilecek. Yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına destek sağlamayı hedefleyen DFD Programı kapsamında 3 aya kadar sürecek projelerin her birine 70.000TL’ye kadar destek verilebilecek. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, mahalli idare birlikleri, üretici birlikleri, tarım kooperatifleri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarının uygun başvuru sahibi olduğu programa başvurular 19 Kasım 2010 tarihine kabul edilecek. Ancak başvurular ajansa ulaştıkça değerlendirmeya alıncağından ve sonuçlandırılacağından, belirlenen son başvuru tarihinden önce büçtenin tamamının kullandırılması durumunda, ajans yeni başvuru kabulünü durdurabilecek.
Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76