Doğu Akdeniz Kalkınm Ajansı, Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği Eurada'ya Üye Oldu

Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde ekonomik ve sosyal gelişmeyi desteklemek için çalışan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği EURADA’ya üye oldu.
2009 yılında kurulan ve Mart 2010’daki uzman personel alımının ardından faaliyetlerine hız veren Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği EURADA’ya üye oldu. Beş ay kadar kısa bir süre içinde, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerindeki kurum ve kuruluşların kapasitesini artırmaya ve bölgesel gelişme ile ilgili konularda araştırmalar yapmaya yönelik iki ayrı destek programını hayata geçiren ve Bölge Planı’nı tamamlanma aşamasına getiren DOĞAKA, EURADA üyelik sürecini de aynı hızla tamamladı. Ağustos 2010 itibarı ile DOĞAKA’nın Avrupa Kalkınma Ajansları Birliği üyeliği kesinleşti. 
Konunun önemine dikkat çeken DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, “EURADA, Avrupa Komisyonu ile istişare halinde bölgesel ekonomik kalkınmayı desteklemeyi, üyeleri arasında iyi örneklerin paylaşımına olanak sağlamayı ve bölgesel kalkınma ajansları arasında ulus ötesi işbirliklerini artırmayı amaçlayan ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu. Brüksel’deki merkezi ile, AB üyesi ülkelerden 113 bölgesel kalınma ajansını ve ABD, Rusya, Ekvator, Gürcistan, Fas, Arnavutluk gibi diğer ülkelerden de 17 kuruluşunun birikimini ve dinamizmini, AB kurumlarının bölgesel politika alanındaki faaliyet ve desteklerini yakından takip etmek ve tüm karar alma süreçlerine bölgesel gelişmeye en fazla katkıyı sağlayacak şekilde müdahil olmak üzere bir araya getiriyor. EURADA üyeliği, DOĞAKA’nın, bölgesel gelişme alanındaki en güncel yaklaşımları, iyi uygulama örneklerini ve başarılı kalkınma modellerini izleyerek TR63 bölgesine etkili bir şekilde aktarabilmesine olanak sağlayacak.” açıklamasında bulundu.
Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76