Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 101. Yönetim Kurulu Toplantısı Kahramanmaraş İlinde Düzenlendi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 101. Yönetim Kurulu Toplantısı, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un ev sahipliğinde ve başkanlığında, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Oğuz Alibekiroğlu ile ilgili Ajans personelinin katılımıyla 26 Ekim 2021 Salı günü Kahramanmaraş ilinde düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Faruk Coşkun, “Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, bu yıl, hâlihazırda Hatay ilinde 49, Kahramanmaraş ilinde 31 ve Osmaniye ilinde 17 proje ile destekleme faaliyetlerini sürdürmektedir. Ajansımız, turizm, sanayi ve sosyal odaklı bu 97 projeye yaklaşık 80 milyon TL destek sağlamakta ve verdiği bu destekler ile TR63 Bölgesinde 124 milyon TL'lik yatırımın hayata geçmesine vesile olmaktadır. Ajansımız 2021 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde ilan edilen Turizmin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı kapsamında başarılı bulunan projelerin sözleşme imzalama süreci tamamlanmış ve projeler uygulanma başlanmıştır. Ajansımız faaliyetleri kapsamında yeni programların hazırlıklarına devam edilmekte olup yeni desteklerin önümüzdeki günlerde ilan edilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamında, aracı kurumlarla desteklerin uygulanmasına ilişkin protokol çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Faruk Coşkun, sözlerinin devamında, “Program ve proje bazlı faaliyetlerin yanı sıra Ajansımız araştırma ve analiz çalışmalarına devam edilmektedir. Ajansımızın saha ayağında yer aldığı Türkiye’de Kentsel ve Kırsal Yerleşim Sistemleri Araştırması çalışması Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanmıştır. Mevcut yerleşim sistemini ve yerleşimler arası ilişkileri yeni dinamikler çerçevesinde tanımlayan çalışmanın çıktılarını tanıtmak ve kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla bölgemizde bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecektir. Tanıtım çalışmaları kapsamında, 06-10 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen Craft İstanbul El Sanatları Fuarı’nda da bölgemize özgü el sanatlarının tanıtımları gerçekleştirilmiştir. Diğer taraftan, 2022 yılı Çalışma Programı hazırlıkları başlatılmıştır. Çalışma Programı ile ajans hedefleri doğrultusunda gelecek yıl gerçekleştirilecek faaliyetlerin ve uygulanacak destek programlarının çerçevesi belirlenecektir. Bunların dışında 2021 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde proje izleme ve değerlendirme faaliyetleri ile yatırım destek ve tanıtım faaliyetlerine devam edilmektedir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından, DOĞAKA 101. Yönetim Kurulu Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona ermiştir.

Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76