Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 111 inci Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye İlinde Düzenlendi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın 111. Yönetim Kurulu Toplantısı, Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdinç Yılmaz’ın başkanlığında, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Ali Gizlice, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy ve DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu ile ilgili Ajans personelinin katılımıyla 14 Kasım 2023 Salı günü Osmaniye ilinde düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdinç YILMAZ “Ajansımız faaliyetlerine; destek programları uygulamaları, ulusal ve uluslararası programlara yönelik proje geliştirme çalışmaları, yatırım destek ve tanıtım faaliyetleri ile araştırma, analiz ve planlama çalışmaları çerçevesinde devam etmektedir. Yürüttüğü faaliyetlerde 2023 Yılı Çalışma Programı ve buna bağlı 2023 Yılı Bütçesini esas alan Ajansımız, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi sonrasında bu belgeleri revize ederek, tüm faaliyetlerini depremin yol açtığı zararın giderilmesi ve özellikle ekonomik altyapının yeniden ayağa kaldırılması amacıyla yeniden kurgulanmıştır” dedi.

Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdinç YILMAZ, sözlerinin devamında Ajansımızın kendi bütçesine ilave olarak deprem bölgesi dışında kalan tüm Kalkınma Ajanslarının bütçesinden Ajansımıza aktarılan kaynaklar da dâhil edilerek oluşturulan yaklaşık 285 Milyon TL bütçe ile Bölgesel Kalkınma Odaklı Afet Eylem Programı’nın uygulamaya alındığını ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan program ile depremin en ağır yıkımının yaşandığı Hatay ili başta olmak üzere Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimize yönelik yeni projelerin hayata geçirildiğini belirtti.

Açılış konuşmasının ardından, DOĞAKA 111. Yönetim Kurulu Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona ermiştir.

Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76