Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 3. Kalkınma Kurulu Toplantısı Kahramanmaraş’ta Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 3. Kalkınma Kurulu Toplantısı’nı 27-28 Ocak 2011 tarihleri arasında Kahramanmaraş Ramada Oteli’nde gerçekleştirdi.
Üç ilden gelen yerel aktörlerin buluştuğu toplantı süresince gerçekleştirilen seminer ve etkinliklerle oldukça verimli bir Kalkınma Kurulu Toplantısı geride kaldı.Kahramanmaras Toplantisi Programın ilk gününde açılış konuşmalarını DOĞAKA Genel Sekreteri Sayın Erdoğan Serdengeçti, Kalkınma Kurulu Başkanı Sayın Mahmut Arıkan ve Kahramanmaraş Valisi Sayın Şükrü Kocatepe gerçekleştirdi. Serdengeçti konuşmasında DOĞAKA’nın geçen yıl gerçekleştirdiği faaliyetlere değinerek göreve başladıkları son bir yıl içerisinde birçok önemli çalışmaya imza attıklarını ve bu çalışmalarda bölgedeki paydaşlardan aldıkları desteklerin rolünün büyük olduğunu vurguladı. Aynı çalışma temposunu 2011 yılı içerisinde de sürdüreceklerini belirtti. Kalkınma Kurulu Başkanı Sayın Mahmut Arıkan konuşmasında, DOĞAKA’nın yürüttüğü faaliyetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Diğer Ajanslardan farklı olarak DOĞAKA Kalkınma Kurulu Toplantılarını daha katılımcı bir yaklaşımla çeşitli çalışmalarla içeriği çeşitlendiriyor olması bölgemizde yürütülecek çalışmalardan daha çok verim alınmasını sağlıyor” dedi. Öte yandan her üç ilde kurulan Yatırım Destek Ofisleriyle çalışmaların daha hızlı yürütüldüğüne ve daha fazla kişiye ulaşıldığına değindi. 

Kahramanmaras Toplantisi Açılış konuşmalarının sonuncusunu Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Şükrü Kocatepe gerçekleştirdi. Konuşmasında başta Ajans Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti ve Ajans personelini 2010 yılında yürüttüğü çalışmalardan dolayı kutladığını belirterek “DOĞAKA, aynı dönemde kurulan Ajanslar arasında en iyi çalışmalara imza atan Ajanslardan biri. Her üç ilde yürüttüğü faaliyetler ile gerek ekonomik gerekse de sosyal açıdan kalkınmaya büyük katkı sağladı. 2011 yılında da kendilerinden aynı tempoda çalışmalarını ve üç ilimizin de gelişmesine katkı sağlamasını bekliyoruz” dedi.

Kahramanmaras Toplantisi Açılış konuşmalarının ardından Kalkınma Kurulu Başkanı Sayın Mahmut Arıkan’ın bir önceki toplantıda alınan kararları ve yeni toplantının gündemi okumasıyla program başladı. Programın ilk sunumunu Prof. Dr. Servet Özdemir gerçekleştirdi. “Kurumsal Kapasite Geliştirme ve Liderlik” isimli sunumunda kurumların etkin çalışabilmelerinin yolları, etkin yönetim, liderlik, yöneticilerin rolleri vb. konulara değindi.
“Eğitim İhtiyaç Analizi ve Ajans İletişim Stratejisi Hakkında Bilgilendirme” isimli bir sonraki sunumu EDUSER Müdürü Sayın Aişe Akpınar ve Gazeteci Sayın Tuba Çameli gerçekleştirdiler. DOĞAKA’nın eğitim konusunda danışmanlık desteği aldığı EDUSER firmasının müdürü Aişe Akpınar sunumunda Ajans aracılığıyla paydaşlara uygulanan anket çalışmasının sonuçlarını Kalkınma Kurulu üyeleri ve katılımcılarla paylaştı. Tuba Çameli ise sunumunda Ajansın paydaşlarla yürüttüğü iletişim stratejisinin mevcut durumundan ve ileride bu stratejinin hangi medya araçlarıyla daha fazla kişiye duyurulabileceği hakkında bilgiler verdi.

Calistaylar Sunumların ardından DOĞAKA’nın 2011 yılı faaliyetlerine yön verecek olan Sektörel Çalışma Toplantıları gerçekleştirildi. Tarım, Sanayi ve Turizm olarak 3 farklı ana başlık altında Kurul Üyeleri ve bölge illerinden gelen katılımcılar uzmanlık ve ilgi alanları doğrultusunda çalışma gruplarına katıldılar. Uzman moderatörler eşliğinde bölgenin ve illerinin ilgili başlıklar altında avantajlı ve dezavantajlı yönleri tartışıldı.Programın akşam yemeğinden sonraki bölümünde Minikler Kafkas Ekibi Gösterisi, Ozan Atışması ve Dondurma Show olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Kahramanmaras Toplantisi Programın ikinci günü DOĞAKA Genel Sekreteri Sayın Erdoğan Serdengeçti’nin “2010 Yılı DOĞAKA Faaliyet Raporu Sunumu” ile başladı. Sunumunda Serdengeçti, Ajansın kurulduğu günden günümüze yürüttüğü kurumsallaşma çalışmaları, düzenlenen bilgilendirme ve eğitim toplantıları, teklif 2011 yılında teklif çağrısına çıkılan Teknik ve Mali Destek Programları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Serdengeçti’nin sunumunun ardından “Üniversite Sanayi İşbirliğinin Geliştirilmesi ve Ajansların Rolü” konulu bir panel gerçekleştirildi. Kalkınma Kurulu Başkanı Sayın Mahmut Arıkan’ın yönetiminde Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Abdussamet Aslan ve Kahramanamraş Sütçü İmam Üniversitesi ÜSKİM Müdürü Sayın Prof. Dr. Hakkı Alma kurul üyelerine ve katılımcılara sunum gerçekleştirdiler.

DOĞAKA 3. Kalkınma Kurulu Toplantısı Kalkınma Kurulu Başkanı Sayın Mahmut Arıkan’ın kapanış konuşması ile son buldu.

Kalkınma Kurulu Sonuç Bildirgesini Okumak İçin Tıklayınız.

DOĞU AKDENİZ KALKINMA AJANSI / 28.01.2011
Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76