HELENA CENTER Ev Sahipliğinde Mobilyacılık Sektörü Temsilcileri ile CNR IMOB 2020 Uluslararası Mobilya Fuarı Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi.

2020 yılı çalışma programı kapsamında, DOĞAKA fuar katılım desteği ile mobilyacılık sektöründe kalkınmanın sağlanması amacıyla 21-26 Ocak 2020 tarihleri arasında CNR EXPO Uluslararası Fuar Merkezi’nde CNR IMOB 2020 Uluslararası Mobilya Fuarı’na katılım sağlanmıştır.

Fuar sonrasında genel koordinasyon ve değerlendirmenin yapılabilmesi amacıyla, 18.02.2020 Salı günü HELENA CENTER ev sahipliğinde, CNR IMOB 2020 Uluslararası Mobilya Fuarı Değerlendirme Toplantısı düzenlenmiştir.

Söz konusu toplantı kapsamında; önümüzdeki yıl yeniden CNR IMOB Uluslararası Mobilya Fuarı’na katılım sağlamanın uygun olacağı, bölgemiz firmalarının kurumsallaşma ve markalaşma konusundaki ihtiyaçlarının Ajansımız destek mekanizmaları ile aşılabilmesine yönelik işbirliğinin yürütüleceği, dernekleşmenin sağlanması ile daha etkin ve verimli çalışmaların Ajansımız koordinasyonunda yürütülebileceği sektörün temsilcileri ile paylaşılmıştır.

Bölgemiz firmalarının yeni pazar bulma ve pazarlama sıkıntıları yaşamaları sebebiyle, pazar araştırmalarında ülkelere daha büyük mercekle araştırma yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiş olup bu konuda kamusal desteklerden yararlanma konusunda ikili işbirliği görüşmelerinin yapılabileceği bilgisi aktarılmıştır.

Sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler neticesinde, sektöre yönelik teknik destek kapsamında dış ticaret ve uluslararası pazarlama, e-ticaret ve ticari İngilizce konularında eğitim planlanması ve bu kapasitede firmalarımızın kurumsal kapasitelerinin artırılmasının hedeflendiği bildirilmiştir. Bölgenin tanıtımının yapılması amacıyla il bazlı sektörel tanıtımların planlanmasının fuarlarda yapılarak ihracattaki payımızın artırılmasının hedeflendiği değerlendirilmiştir.

2020 yılında mobilyacılık sektörüne ilişkin gerçekleştirilmesi hedeflenen ertelenen Yurtdışı fuarı CIFF 2020 Çin Uluslar arası Mobilya Fuarı ve diğer ülkelere mobilyacılık sektörüne ivme kazandıracak yurtdışı çalışma ziyareti hakkındaki faaliyetler görüşülmüş ve 2021 yılı fuar hazırlıklarına yönelik ön hazırlıklar da katılımcılarla planlanmış olup görüş ve değerlendirmelerin ardından toplantı sona ermiştir.

Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76