Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun 100. Yılı

“MARAŞ”, 21 Ocak 1920 tarihinde başlayan ve 22 gün süren mücadelede; birliği, beraberliği ve destansı mücadelesi ile Anadolu’ya cesaret veren milli direniş ruhunun adıdır. 

100 yıl önce kalesinde dalgalanan şanlı bayrağın zalim işgal kuvvetlerince indirilmesi üzerine hürriyet aşkıyla şahlanan halkımız, bayrağımızı yeniden burçlara dikerek tarihimize adını altın harflerle yazdırmıştır.

Maraş halkına liderlik yapan Sütçü İmam, Arslan Bey, Rıdvan Hoca, Senem Ayşe ve Çuhadar Ali başta olmak üzere; tüm Maraş halkının büyük fedakârlıklarıyla destansı bir zafer kazanılmıştır. 

Maraş’ın kahraman insanlarının bu zaferi, TBMM tarafından “İstiklal Madalyası” ve “Kahraman” unvanı verilerek taçlandırılmıştır. 

Bizlerde, bu toprakların nasıl ne şartlarda kazanıldığını bilerek, ecdadın bu birlik ve beraberlik ruhunu daim kılmalıyız. Onların kararlılığı ve vatan savunmasındaki asil duruşu bizlere örnek olmalıdır. Bütün bunları bir emanet bilmeli ve emaneti yücelterek korumayı kendimize ilke edinmeliyiz. 

Bizlere emanet olan bu şehri; bilim, sanayi, teknoloji ve eğitim başta olmak üzere her alanda öncü şehir yapmak için çalışmalıyız. 

Bu duygularla, milli mücadelemizin kahraman şehitlerini ve ebediyete intikal etmiş gazilerini minnet ve şükranla anıyor, tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutluyoruz.
 

Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76