Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne Proje Eğitimi

T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın Teknik Destek Programı kapsamında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından düzenlenen "Proje Hazırlama ve Uygulama" projesi başladı.
Eğitimin açılış toplantısına Osmaniye YDO uzmanları ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Aykut Gül ile üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Projenin açılış konuşmasını yapan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Aykut Gül; Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nında kendileri gibi genç bir kurum olduğunu, Osmaniye YDO’nun açıldığı günden beri Ajans uzmanları ile birlikte çalışarak projeler ürettiklerini söyledi. Bu kapsamda Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın Teknik Destek Programı’na üniversite olarak üç projeyi verdiklerini ve bu üç projenin de kabul edildiğini belirten Prof.Dr. Aykut Gül; Ajans ile birlikte Osmaniye ilinin sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesi için işbirliği yapacaklarını vurguladı.


Daha sonra konuşan Osmaniye YDO Koordinatörü Hakan Torun; “TR63 bölgesinde kurulan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının amacı bölgenin gelişmişlik seviyesini yükseltmek, ulusal ekonomiye katkısını en üst düzeye çıkarmaktır. Bu amaçla sağlanan teknik destek programı bölgenin proje yapma kapasitesini artıracaktır. Ajans olarak Osmaniye’de Korkut Ata Üniversitesi ile birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Proje kapsamında eğitimleri verecek olan Ankara Üniversitesi SBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Recep Varçın ise bugün bütün dünyada çalışmaların proje bazlı gerçekleştirildiğini, Osmaniye ilini geliştirmek için çok sayıda projenin yapılması gerektiğini, eskiden kaynak olmadığı için proje yapılmadığını, ancak bugün Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı başta olmak üzere bir çok finansal kaynak sağlayan kuruluşun bulunduğunu, bu nedenle projelerin tasarlanıp hayata geçirilmesi için artık mazeretimizin kalmadığını belirtti. Prof.Dr. Recep Varçın bugün iş hayatında çalışma alışkanlıklarının değiştiğini, proje üreten akademisyenlerin ve kişilerin tercih edildiğini de söyledi.
Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76