Osmaniye Ydo “sektörler Arası İşbirliğine Dayalı İstihdamı Geliştirme Ve Girişimciliği Destekleme Projesi” Ni Ziyaret Etti.

Osmaniye YDO uzmanları, BTC Şirketi, İŞKUR ve KOSGEB tarafından yürütülmekte olan “Sektörler Arası İşbirliğine Dayalı İstihdamı Geliştirme ve Girişimciliği Destekleme Projesi” ni ziyaret ederek projenin Osmaniye merkez ve ilçelerinde yapılan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Proje, Adana ve Osmaniye (Ceyhan, Yumurtalık, Kadirli ve Osmaniye merkez ilçeleri öncelikli) illerinde uygulanmaktadır. Türkiye’ye Doğu ve Kuzey Ülkelerinden gelen petrol ve doğalgaz boru hatları İskenderun Körfezi (Yumurtalık)’nde denize ulaşmaktadır. Körfezde bu konuda önemli yatırımlar yapılmakta, çevre illerdeki üç ilin, Adana, Osmaniye ve Hatay sınırları içerisinde yer alan Enerji İhtisas Bölgesinde yakın gelecekte önemli yatırımların yapılması beklenmektedir. Proje’nin ağırlıklı olarak uygulanacağı yerler bu yatırımlardan en fazla etkilenen yerleşim birimleri olma özellikleri sebebiyle seçilmişlerdir.


Projeyle ilişkin sayısal hedefler arasında 3 yıllık süre kapsamında 1000 kişiye iş ve kariyer danışmanlığı hizmeti verilmesi ve bu kapsamda hizmet alacak grubun da en az yüzde 25’inin kadınlardan oluşması planlanmaktadır. 600 kişinin çeşitli konulardaki meslek edindirme programlarından yararlanmasının planlandığı projede, 300 kişinin girişimcilik becerilerini geliştirme ve 30 girişimcinin de kendi işini kurması öngörmektedir.
Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76