Tr63 Bölge Planı Hatay’da Tanıtıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında taslak olarak tamamlanan TR63 Bölge Planı, Savon Otel’de yapılan tanıtım toplantısı ile Hatay’da bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşıldı. Toplantıya Hatay Valisi Sayın Celalettin LEKESİZ’in yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erdoğan SERDENGEÇTİ; Ajansın 25 Temmuz 2009 tarihinde kurulduğunu, Genel Sekreter atamasının Aralık ayı içerisinde yapıldığını ve personel alımının da 2010 yılı Nisan ayı içerisinde tamamlandığını belirterek, yapılan yoğun çalışmalar neticesinde 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde hem Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği programlarının başlatıldığı hem de Bölge Planı çalışmalarında tamamlanma aşamasına gelindiğini ifade etti.


Celalettin LEKESİZGenel Sekreter Erdoğan SERDENGEÇTİ, Bölge Planı çalışmalarının Ajans uzmanları tarafından yapıldığını ve oluşturulan stratejilerde, 02-04 Mayıs 2010 tarihinde Hatay’da gerçekleştirilen DOĞAKA Kalkınma Kurulu Toplantısı’nda yapılan İl Çalışma Grupları atölye çalışmasında ortaya çıkan “Kalkınma Avantajları, Sorunları ve Sorunlara Yönelik Çözüm Önerileri” metninin esas alındığını ifade etti. Bölge Planı hazırlıkları kapsamında yapılan Mevcut Durum Analizi çalışmaları ve çeşitli toplantılarda uygulanan anket sonuçlarının da Gelişme Stratejisinin oluşturulmasında dikkate alındığını belirten SERDENGEÇTİ, böylelikle Bölge Planının hazırlanmasında katılımcılığa büyük önem verildiğini söyledi.


Bölge Planı vizyonunun Kahramanmaraş’ta yapılan bir moderasyon ile katılımcı bir anlayış ile belirlendiğini belirten SERDENGEÇTİ; vizyonun “Ekonomik, sosyal ve demokratik birikimi geliştirerek, doğal ve kültürel çevreyi koruyarak, Tarım, Ticaret, Taşımacılık, Turizm ve Teknoloji alanlarında Türkiye’nin ve Ortadoğu'nun lider bölgesi olmasını sağlamak.” olarak belirlendiğini ve kısaca 5T olarak formüle edildiğini ifade etti.
DSC_0046Daha sonra yapılan sunum ile Bölge Planı taslak metninde yer alan istatistiksel göstergeler ile Bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik Gelişme Eksenleri, Amaçlar, Hedefler ve Politikalardan örnekler ile bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verildi.
Hatay Destek Yatırım Ofisi

Haraparası Mah. Yavuz Sultan Selim Cad. 1. Tabakhane Sk. No:20 Antakya / HATAY 31060

DOĞAKA Destek Hattı

0326 212 25 76